Tenir cura de la pell a l’hivern

Tenir cura de la pell a l’hivern

A Andorra, a l’hivern, el fred, el vent, la neu, la pluja i els canvis de temperatura entre l’exterior i els espais tancats, sovint amb la calefacció alta, malmeten la pell. Irritacions, vermellors i sequedat en són els símptomes més evidents, de manera que cal aplicar remeis per a hidratar i reparar la dermis.

Al centre comercial illa Carlemany trobareu bons consells i productes i tractaments per a la cura de la pell a la parafarmàcia Galeno, a Júlia Perfumeries, a Rituals i a Centros Ideal. Si, a més, seguiu els hàbits i les precaucions preventives que compartim més avall, lluireu una pell saludable i radiant.

Aigua, crema hidratant i crema protectora

Els llavis també s’han d’hidratar!

Beure aigua és la manera natural d’hidratar l’organisme; aplicar de manera abundant i freqüent crema hidratant ajuda a protegir les cèl·lules epidèrmiques i a restablir la funció barrera. Les millors són les que contenen una alta quantitat d’urea, lanolina i vaselina, i si bé el moment més encertat per a aplicar crema és després de la dutxa, és recomanable fer-ho diversos cops al dia.

A l’estiu sempre ens posem crema protectora i a l’hivern cal fer el mateix amb la hidratant, sobretot si practiquem esports de neu a les muntanyes i pistes d’esquí d’Andorra, perquè els rajos UV es reflecteixen a la neu i poden causar cremades a la pell.

Hàbits petits, beneficis grans

Les temperatures extremes de l’aigua a la dutxa no van bé per a la pell. Ni bullint a l’hivern, ni gelada a l’estiu: es recomana aigua tèbia i no estar-se gaire estona sota el raig d’aigua —sobretot, si surt a pressió—, per no afectar l’epidermis més superficial.

Feu servir uns bons mitjons i uns bons guants per a mantenir les mans i els peus calents, i evitar els temuts penellons. El mal costum d’apropar els peus o les mans fredes a un radiador o a una estufa també comporta problemes, ja que la vasodilatació sobtada fa aparèixer venetes antiestètiques o genera alteracions vasculars majors.

Illa Carlemany