Vestir la taula d’estiu

Vestir la taula d’estiu

Esmorzars a la terrassa, sopars a la fresca o dinars a l’ombra del porxo. L’estiu convida a compartir àpats i estones d’esbarjo al voltant d’una taula, amb amics o familiars, i és important preparar un ambient agradable i acollidor, des del parament de taula fins als detalls decoratius que transmetin calidesa, o el millor fil musical.

Deixant de banda la formalitat i el protocol, l’estiu permet parar la taula amb uns tocs més atrevits. Les estovalles es canvien per camins de taula, estovalles individuals o, fins i tot, plats de presentació i reposagots; es barregen tovallons de colors, amb estampats i textures diferents, per donar més vida i alegria; es combinen peces de vaixelles diferents i de colors llampants, per aportar un punt decoratiu; o s’escullen gots i copes més informals, amb combinacions d’estils diferents. Aquest estiu la tendència és el vidre transparent amb tonalitats clares.

Si bé el blanc i la gamma de tonalitats sorra sempre aporten sobrietat, afegir color a taula transmet l’essència de l’estiu. Una sàvia combinació de blaus i blancs ens apropa a un ambient mariner. I els colors més cridaners ¾turquesa, rosa o estampats florals amb predomini del verd¾ transporten a un ambient exòtic de sabors contrastats.

I per arrodonir-ho, el toc final a la taula i a l’espai en general l’aporten centres de flors, garlandes de llums, fanalets o espelmes.

Tot el que necessiteu per vestir la taula d’estiu, ho trobareu a Casa Viva. A la planta 2 dilla Carlemany, el centre d’Andorra, descobrireu la manera de convertir la taula d’estiu en un oasi.

Illa Carlemany