illa Verda

Home / illa Verda

TOT SUMA PEL FUTUR MÉS VERD

Contribuïm a la construcció d’un futur més verd, net, sostenible i

respectuós amb els recursos disponibles.

Click here to change this text

ELS PRIMERS EN DISPOSAR DEL SEGELL LLUM VERDA DE FEDA

El centre comercial illa Carlemany disposa, des del novembre de 2022, del segell Llum Verda, emès per FEDA i que certifica l’ús d’energia provinent de fonts renovables. FEDA disposa de l’energia produïda a la central hidroelèctrica i també de la importada de fonts renovables d’Espanya i de França, i el total d’aquests kW és el que es pot certificar.

Amb el certificat d’origen Llum Verda, illa Carlemany és el primer centre comercial del país a sumar-se a la iniciativa i així demostra el compromís amb el desenvolupament de les energies renovables i s’implica en la transició energètica.

Esquema circular que mostra les 8 mesures adoptades per illa Carlemany per a un consum responsable: estalviem, innovem, disminuïm, millorem, contribuïm, compensem, controlem i reduïm

TOT SUMA PER A L’ESTALVI ENERGÈTIC

Si bé és cert que disposar del certificat Llum Verda no vol dir que s’estalviï i que se’n faci un consum responsable, la realitat és que la suma d’aplicar mesures de consum responsable, d’estalvi energètic i d’impuls a les renovables ajuda a construir un futur verd, més net, sostenible i respectuós amb els recursos disponibles. I per això illa Carlemany també hi vol aportar el seu granet de sorra.

Aquest Nadal 2022, un any més, la decoració d’illa Carlemany ha estat feta amb llum LED i ha estat en funcionament menys dies i menys hores. Es va encendre vuit dies després del que seria habitual i es va tancar el dia de Reis. En total, deu dies menys.

A més, encendre l’enllumenat de Nadal de l’interior del centre comercial va permetre prescindir d’altres punts de llum que habitualment són necessaris per al correcte funcionament de les instal·lacions comercials.

També per rebaixar el consum energètic i la factura, ja fa temps que s’han aplicat mecanismes d’enllumenat a l’aparcament interior que funcionen amb sensors de moviment, cosa que ha suposat un 30 % menys de consum anual d’electricitat en aquest espai.

Similar ha estat la reducció del consum en haver apagat de manera permanent l’enllumenat del voladís superior de la façana, a la qual cal sumar l’estalvi que suposa que la resta d’il·luminació de la façana del centre comercial s’apagui, des de mitjan setembre 2022, a les deu de la nit.

I també suposa un estalvi important que l’enllumenat de l’aparcament exterior no cremi més enllà de les dotze de la nit, que s’implantin de manera progressiva bombetes LED a totes les instal·lacions i que hi hagi sensors de temperatura repartits arreu del centre comercial. Això últim permet, en tot moment, complir les indicacions sobre climatització que s’han establert en els plans d’estalvi energètic dictats pel Govern.

A més, gràcies al sistema de refrigeració natural amb què està equipat el centre, s’aprofita l’aire exterior per a climatitzar certes instal·lacions.

I aquest 2023, continuarem treballant per construir un millor futur: més verd, més net, més sostenible i més respectuós amb els recursos disponibles.

PER AIXÒ SOM D’ENERGIA VERDA!

Illa Carlemany