Amanides d’estiu, festival de sabors!

Amanides d’estiu, festival de sabors!

Les amanides són un plat obert i versàtil, complet i saludable, i permeten combinar un gran ventall d’ingredients. Més enllà de la ceba tendra, l’enciam i el tomàquet —els productes bàsics d’una amanida de temporada—, s’hi poden barrejar gustos diversos de carn, peix, formatge i fruita, que aporta molt sabor i ara n’hi ha una gran varietat.

Per exemple, podeu combinar un plat d’enciam de fulla de roure amb préssec i un quart de pollastre a la brasa esfilagarsat, o bé amb fonoll i poma, o bé amb la dolçor d’una fruita com la maduixa i el punt salat del formatge feta. Amaniu-ho amb un bon raig oli d’oliva i vinagre balsàmic, i tindreu una bona experiència fàcil i ràpida de preparar. 

Una altra proposta més elaborada però molt refrescant és l’amanida de síndria amb sardines i vinagreta balsàmica. Per a fer l’amanida, primer, heu de macerar els filets de les sardines amb vinagre, aigua i un polsim de sal, i deixar-los quatre hores a la nevera. Posteriorment, col·loqueu-los en una safata, cobriu-los d’oli d’oliva i deixeu-los reposar durant una hora. Després, afegiu-hi unes quantes boles de síndria i uns quants talls de tomàquet, prèviament escaldats i pelats. També hi podeu posar raïm quan sigui el temps. Serviu-ho sobre un llit de ruca i fulles de canonge, o qualsevol varietat d’enciam o d’escarola. Amaniu-ho amb el mateix oli del macerat i amb sal grossa.

Teniu totes les combinacions i tots els ingredients al supermercat Caprabo d’illa Carlemany, a la planta 0, on trobareu un bon assortiment de fruita, verdures, hortalisses, peix, carn… per arrodonir una amanida i convertir-la en un plat exquisit, fàcil d’elaborar i que enlluernarà el paladar dels vostres convidats. Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany