Ingredients de la cuina de tardor a illa Carlemany

Ingredients de la cuina de tardor a illa Carlemany

Octubre i tardor van de bracet. És potser el moment en què més es nota el canvi de temporada: als armaris, als aparadors, amb les hores de llum, a la natura, en els hàbits i també als fogons. Ja venen de gust sopes, brous i cremes calentes, carns guisades i fruites que se serveixen a taula de mil maneres i que aporten nutrients nous i un ventall ampli de barreges de sabors que satisfan el nostre paladar.

Tornen els plats calents!

A la carta dels restaurants del centre comercial illa Carlemany i a l’hora d’omplir el cistell de la compra al supermercat Caprabo, busca els ingredients de brous, sopes i cremes. La carabassa n’és la reina per excel·lència i no tan sols per a una bona crema, sinó també per a postres o per a ser guisada, ja que aporta un alt contingut de vitamines i minerals, i poques calories.

Les castanyes i els moniatos són, també, protagonistes d’aquesta època i, de fet, la vigília de Tots Sants tenen la seva festa: la castanyada. Comparteixen protagonisme amb el panellets, a base de pinyons, ametlles i codonyat. Tots aquests ingredients —castanyes, moniatos, fruits secs i codonyat— es degusten com a postres o com a acompanyament d’altres plats, com ara purés, allioli o carns guisades, de les que han de fer xup-xup una bona estona.

Els bolets, per arrodonir-ho!

I no ens deixem les figues, les magranes, les nous, els caquis i les peces de caça. Un autèntic bodegó de tardor. Només hi falten els bolets! Si no ets d’anar-ne a buscar, passa pel supermercat Caprabo d’illa Carlemany i no et caldrà ajupir-te per plegar-los! Un cop a casa, només els has de cuinar! Bon profit!

Illa Carlemany