Cuina d’estiu, amb els productes frescos del Caprabo d’illa Carlemany

Cuina d’estiu, amb els productes frescos del Caprabo d’illa Carlemany

L’estiu és moment d’àpats frescos i lleugers, en què verdures, hortalisses, amanides i fruita prenen un gran protagonisme, però també és el moment en què una maduració més ràpida del producte ens pot malmetre els aliments. Fixem-nos en els productes de temporada que ofereix el supermercat del centre comercial i en alguns consells per no malbaratar menjar.

Estiu: esclat de sabors i colors que conviden a la creativitat

Tomàquets, carabassons, albergínies, cogombres, enciams o pebrots són estrelles de l’estiu, junt amb un bon assortiment de fruites com el meló, la síndria, les nectarines o les figues, per citar-ne algunes. Productes de temporada ben gustosos que podeu trobar al Caprabo d’illa Carlemany, i tots contenen vitamines, minerals, fibra i substàncies beneficioses com l’aigua que ens ajuden a mantenir-nos hidratats.

Creativitat també per evitar el malbaratament

I altres consells que també ajudaran a la teva butxaca!

Esmolar l’enginy també ens ha de servir per donar sortida als ingredients que ja no es poden aprofitar perquè han madurat i poden haver perdut la textura ferma i tensa, o a les sobres del sopar, que si les reciclem podem fins i tot inventar nous plats. Cremes fredes, farcits de truita o d’entrepans, ingredients per a una pizza, saltats de verdures o la conversió d’un gaspatxo en una vinagreta són alguns exemples d’aquest «reciclatge». I també podem afegir la congelació d’aliments com a tècnica prodigiosa per a una cuina sostenible. Fins i tot els ous poden congelar-se, batent-los o bé separant-ne les clares dels rovells i congelant-ho per separat.

I tres consells més ajudaran també a la nostra economia: comprem amb la gana satisfeta, perquè, si no, ho farem pensant que tindrem la capacitat de menjar-nos-ho tot; omplim la nevera cada dos o tres dies per evitar que hi hagi aliments que acabin perdent part de les seves propietats, i dediquem una estona al dia a cuinar i deixar així el plat a punt!

Illa Carlemany