Un motiu més per visitar illa Carlemany: l’espectacular exposició «Art en paper»

Un motiu més per visitar illa Carlemany: l’espectacular exposició «Art en paper»

El centre comercial és un espai viu on sempre passen coses: s’incorporen noves marques, augmenta l’oferta gastronòmica, creix la cartera de serveis per als visitants i, constantment, s’hi celebren esdeveniments que enriqueixen l’experiència de visitar illa Carlemany. Com aquest estiu amb la mostra «Art en paper», que es podrà visitar fins a l’11 de setembre.

Peces de gran format fetes amb la tècnica quilling

El quilling —o filigrana de paper— és una tècnica artesana lligada a la papiroflèxia, l’origen de la qual es remunta a la Xina del segle II, quan s’inventa el paper. Consisteix en la realització de figures decoratives de paper a base de tires enrotllades sobre si mateixes que donen com a resultat peces tridimensionals, que prenen relleus i matisos en funció del tipus de paper que s’utilitzi.

Figures inspirades en la natura

La mostra, que es podrà visitar a partir del 28 de juliol a la planta baixa del centre comercial, presenta figures d’animals i plantes de grans dimensions, la majoria de les quals representen exemples de fauna i flora del país: la grandalla, el picot o el gall fer es combinen amb un escenari per fer-s’hi fotos anomenat el Roser —on es barregen figures de paper i pintura— i un jardí central ple de grans flors i d’un sostre de papallones fetes també en paper.

Realització de figures en viu per inaugurar la mostra

Tant el divendres 28 partir de les 15 h com el dissabte 29 a partir de les 16 h, l’equip de l’estudi Missmsmith realitzarà part de les obres de l’exposició en viu, segons els esbossos de Marta Herrero Arias. És una oportunitat per al públic de conèixer aquesta tècnica ancestral, el minuciós treball que requereix i l’esplèndid resultat que ofereix, ric en colors, textures i volums.

Illa Carlemany