Per a gaudir dels productes i de la gastronomia de la terra

Sabies que a Andorra es fa vi d’altura? I cervesa artesana? Doncs, aquests són alguns dels productes fets a la terra i que es poden degustar al país dels Pirineus.

Els vins, elaborats per diversos cellers andorrans, han sabut aprofitar l’altitud i la duresa del terreny per a produir varietats com ara el sauvignon blanc, el riesling, el pinot noir i l’albarinyo, entre d’altres. Al centre comercial illa Carlemany pots tastar i comprar aquests vins a Cal Marquet, tot un temple del vi, els licors, els caves i els xampanys.

Les cerveses Alpha i Boris són fetes a Andorra. Cadascuna de les marques ofereix diferents varietats, elaborades, totes, de manera tradicional. Totes les pots trobar a la secció de begudes del supermercat Caprabo del centre comercial illa Carlemany.

En aquest supermercat també pots trobar la ratassia, les melmelades elaborades amb fruites locals o la mel d’alta muntanya. Demana a la secció de carnisseria i xarcuteria pels embotits que es fan a Andorra i per un dels productes de gran qualitat que s’elaboren a Andorra: la carn de qualitat d’Andorra, tot un referent de la gastronomia local. Carn de vedella amb el segell d’indicació geogràfica protegida (IGP), així com carn de bou, de corder, de cabrit i d’equí, amb el segell de carn de qualitat controlada d’Andorra.

El centre comercial illa Carlemany acull cada any un mercat de productes agrícoles i artesans d’Andorra, organitzat pel Govern amb la col·laboració dels productors. Se sol celebrar a l’octubre, ja que és un moment en què la producció de certs productes és màxima. Amb aquesta iniciativa el centre comercial illa Carlemany vol ajudar a fer conèixer aquests productes de la terra entre el públic, en general, i entre els turistes, en particular.

Illa Carlemany