Per a relaxar-se

Si el que busques és cuidar-te i desconnectar, Andorra t’ofereix diverses possibilitats. Una és gaudir de la natura i escapar-te del brogit de la gran ciutat, però una altra és gaudir dels centres wellness i els tractaments que ofereixen.

Caldea és el balneari d’Andorra on s’uneixen relaxació i diversió. Un centre de turisme termal amb espais per a tots els públics on l’aigua, en diferents formes —gel, vapor, aigua freda i aigua calenta sota pressió—, n’és la protagonista principal.

Inaugurat l’any 1994, és el balneari més gran del sud d’Europa, amb trenta mil metres quadrats dedicats a la relaxació i per a fugir de l’estrès.

Cascades, bombolles i dolls d’hidromassatge són algunes de les maneres de gaudir de l’aigua natural, que és la protagonista del centre termolúdic. La temperatura és de 70 °C i és rica en sofre i en altres elements minerals.

L’espai Orígens de Caldea està pensat per a estimular els sentits, amb una ambientació zen. Té com a peculiaritat la varietat de banys termals, entre els quals destaquen el bany asteca, el d’aranges i els jacuzzis exteriors, amb vistes a la muntanya. També disposa de hammam, de sauna i de solàrium exterior.

També els més petits tenen el seu espai a Caldea: el Likids. Pensat per a infants de tres a vuit anys, és un espai on els nens i nenes estan acompanyats en tot moment de monitors i monitores que els guiaran en la descoberta d’un balneari amb jocs, entreteniments, jacuzzis, etc.

Caldea ofereix cada dia un passi, a les 21.40 h, que, a banda de gaudir de les instal·lacions, permet veure un espectacle a la zona de piscines, on llum i so arrodoneixen la jornada.

Dins del mateix edifici de Caldea hi ha Inúu. Un altre concepte centrat en el benestar individual, en un ambient de pau i calma. A més d’una llacuna interior i una d’exterior d’aigua termal, amb seients d’aigua amb sortidors de pressió per a fer massatges en diverses parts del cos i amb cascades, l’espai ofereix cabines de tractaments i un ampli ventall per a triar-ne.

Al Punt d’Atenció i Informació al Client del centre comercial illa Carlemany es poden adquirir les entrades de Caldea i d’Inúu, i de les activitats particulars. Es gaudeix de certs avantatges en comprar l’entrada aquí, com ara una reducció de preu, passi sense fer cues, etc.

Per relaxar-te, però, també et recomanem l’Hotel Spa Termes Carlemany. Situat a Escaldes-Engordany, en un extrem de l’avinguda Carlemany, no gaire lluny del centre comercial illa Carlemany, fou construït als anys seixanta del segle passat i fou dels primers a oferir les aigües termals entre els seus serveis, el que es coneixia com a «anar a fer les aigües» i que feia que la gent visités Andorra durant llargues temporades.

Actualment, l’hotel, totalment renovat, segueix oferint servei, i els tractaments amb aigües termals, riques en minerals, en calci, en sodi i en iode, són un dels seus atractius, juntament amb totes les altres instal·lacions pensades per al benestar, així com un extens ventall de tractaments.

Consulta les instal·lacions i els serveis de l’Hotel Spa Termes Carlemany clicant a www.hotelcarlemany.com.

*Les instal·lacions de Caldea. Foto cedida per Caldea.

Illa Carlemany