Ulleres de sol: de la necessitat al complement de moda

Ulleres de sol: de la necessitat al complement de moda

Les ulleres de sol són com les flors a la primavera, un senyal inequívoc que som en plena temporada. Però a l’hora de triar-les, cal fixar-se en un aspecte important: la qualitat dels vidres, perquè, més enllà de l’estètica, han de complir la seva funció principal: protegir-nos del sol. Per això els vidres han de dur certificació d’homologació i filtres per a les radiacions UVA i UV 400. Un cop tinguem clar que el producte és tècnicament adient i recomanat, ja ens podem endinsar en el món de la moda.

De la mateixa manera que hi ha tendències per a la roba, també n’hi ha per a les ulleres de sol.  I quines són les d’aquest estiu? Tots els gurus de la moda aposten per muntures gruixudes, de colors vius, estampades i exagerades, però també per estructures metàl·liques finíssimes, amb models que fins i tot incorporen pedreria.

Les formes geomètriques que proposen són grans, des del quadrat fins al rectangle, passant per les rodones o les hexagonals, amb els clàssics vidres de color gris fumat, marró o negre, o bé amb tints exagerats, com rosa, verd o blau. I els vidres amb efecte mirall i de colors continuen a l’alça.

També tenen cabuda en les propostes d’aquest any els aires retro, d’inspiració en els anys setanta del segle passat, amb una estètica d’aviador evolucionada, així com els formats petits d’estil tiny —rectangulars o ovalats— i especialment el model «ull de gat», sofisticat i elegant.

Si encara no tens ulleres de sol, a illa Carlemany, el centre d’Andorra, disposes de diversos establiments especialitzats: a la planta baixa, Quars —on la moda marca el producte— i Oakley —que ofereix una àmplia gamma tècnica per als esportistes—; i a la planta 0, l’òptica Alain Afflelou —que també ofereix ulleres graduades, lents de contacte i control de la visió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany