Ulleres de sol, un complement indispensable!

Ulleres de sol, un complement indispensable!

Les ulleres de sol s’han convertit en un complement per excel·lència. Tenen una funció de protecció ocular —d’aquí la importància de la qualitat dels vidres i el tractament que se’ls aplica—, però també aporten un toc diferent a qualsevol look, i no tan sols a l’estiu. A qui se li va ocórrer això de les ulleres de sol?

 

A la Xina, però per a amagar

Els primers indicis d’enfosquir els vidres de quars els trobem a la Xina del segle XII. El motiu, però, era evitar mostrar l’expressió dels jutges abans d’emetre el veredicte. Els esquimals també en duien, però en aquest cas amb una funció protectora: estaven fetes d’os, sense vidre, amb una petita ranura al mig per on miraven; com que duien els ulls pràcticament tapats, evitaven que el reflex del sol a la neu els entrés als ulls.

 

Amb funcions oculars

Malgrat que el 1430 apareixen a la Xina —provinents d’Itàlia— les primeres ulleres graduades enfosquides, també per als jutges, no és fins a 1752 que l’òptic anglès Ayscough comença els assajos per enfosquir els vidres i solucionar problemes oculars produïts per la sensibilitat al sol. 

 

El boom, al segle XX

El 1920 la marca americana Foster Grant comença a produir ulleres de sol en sèrie. El 1937 es posen a la venda les primeres Ray-Ban, que aconsegueixen fama mundial en ser popularitzades pels aviadors aliats durant la Segona Guerra Mundial. Als anys seixanta, Foster Grant transforma el concepte i converteix les ulleres en l’element de moda de les persones famoses. El moviment hippy les catapulta entre el públic general, amb una gran evolució quant a formes i colors.

 

A illa Carlemany, per a tots els gustos

Quars disposa de l’assortiment d’ulleres de sol de marca més gran del centre comercial. Hi ha models per a tots els gustos. Si busqueu una peça més tècnica, passeu per Oakley, i si voleu ulleres de sol graduades, aneu a Alain Afflellou.

Illa Carlemany