Sant Jordi torna a illa Carlemany

Sant Jordi torna a illa Carlemany

El cap de setmana vinent torna Sant Jordi. Les dues últimes edicions del Dia del Llibre i la Rosa, marcades per la pandèmia, les vam haver de viure a les xarxes socials, però aquest abril tornen a illa Carlemany, el centre d’Andorra, els llibres i les roses, amb una atenció especial al públic infantil.

El llibre en paper continua tenint adeptes, malgrat les pantalles, que també són un canal d’accés a la literatura. L’hàbit de la lectura, ja sigui a l’escola o a casa, comença quan els infants són ben petits, segons les dades dels darrers anys als països veïns. De fet, la literatura infantil i juvenil viu un moment d’or.

Andorra impulsa el programa «Nascuts per llegir», dirigit a infants de zero a tres anys, que pretén generar hàbits familiars, com ara visitar la biblioteca, llegir en veu alta i convertir els llibres en una eina de comunicació entre infants i mares i pares. Impulsat des de la Biblioteca Nacional, implica des de llevadores fins a pediatres, i posa a l’abast de familiars i infants espais, activitats, lectures i serveis.

A illa Carlemany tenim una de les llibreries més actives del país: Llibre Idees. Situada a la planta 2, acull sovint la visita d’escriptores i escriptors i és el lloc idoni per a trobar les novetats literàries d’Andorra. Aquest Sant Jordi, un any més, Llibre Idees exposarà les novetats i recomanacions que fa dies que apareixen en diaris i programes de ràdio o televisió.

I encara que l’essència del 23 d’abril és regalar un llibre i una rosa, cal llegir durant tot l’any.

I, també, en podem regalar en qualsevol moment!

Illa Carlemany