Descobrir paisatges únics fent esport

Quan es fon la neu descobrim una altra Andorra. Amb un 90 % de la superfície destinada a espais naturals, ens ofereix innombrables plans per a gaudir-ne, per a totes les edats i per a tots els nivells d’exigència.

Tres parcs naturals s’estenen al país: el de la vall de Sorteny, el de la vall del Madriu-Perafita-Claror i el de les valls del Comapedrosa. Tres maneres diferents de descobrir els racons d’Andorra: des de l’escalada fins a la ruta de camins o el senderisme, aprofitant els nombrosos refugis de muntanya, passant per les rutes de BTT, les de cicloturisme, a cavall, des dels diversos miradors d’arreu del país o practicant la pesca o, fins i tot, el golf.

Mereix una menció especial la quantitat de llacs d’alta muntanya que trobaràs a Andorra. Des del llac d’Engolasters, el més accessible des del centre del país, fins als estanys de Juclà, a l’emblemàtica vall d’Incles, els estanys de Tristaina, el circ de Pessons, l’estany de les Truites o el de la Nou. Les excursions que et duen fins a aquests espais són extraordinàries, ja que, a més de gaudir del paisatge, podràs descobrir fauna i flora autòctones del Pirineu, i fins i tot podràs navegar amb canoa en algun dels estanys!

Un darrer apunt: planifica bé la ruta consultant webs i apps especialitzades, i la informació de www.visitandorra.com, o posa’t en contacte amb guies i empreses especialitzades que organitzen rutes i activitats. No t’oblidis de preparar-te amb tot el que calgui per a la teva descoberta! Al centre comercial illa Carlemany tens un ampli ventall de marques per a equipar-te, com ara Salomon, The North Face, Peak Performance, Timberland… I, a més, no està de més descarregar-se Alpify, l’aplicació de seguretat que, en cas d’emergència, permet que l’usuari enviï la seva ubicació exacta als equips de rescat.

Illa Carlemany