Quins són els millor vins?

Quins són els millor vins?

L’etiqueta d’un vi que indica si és reserva, ecològic o d’un territori de renom en concret no és garantia que sigui millor que un altre, a priori. Hi ha més elements que determinen si és millor un vi que altres, o si és més indicat per a l’ocasió.

Certament, hi ha cellers que s’afanyen a presentar nous productes al mercat. Per exemple, els darrers anys diverses marques s’han endinsat a elaborar productes seguint mètodes en desús, cosa que confereix al vi resultant un toc especial, diferent i diferenciador. Així és com els vins brisats —o també coneguts com a «Orange»— s’han anat fent un lloc al mercat.

Els vins brisats són blancs i més rústics, i en l’elaboració té un paper important la pell del raïm, que confereix al vi un color ataronjat, i d’aquí el sobrenom «Orange». Sembla que entre el públic jove triomfen, no tan sols per la qualitat, sinó també pel procés de producció i per la recuperació de la memòria vitivinícola.

Hi ha un requeriment bàsic per a considerar que un vi és bo: que ens agradi. Però si dubteu, val més escoltar les recomanacions d’un establiment especialitzat com Cal Guillo, a la planta 0 d’illa Carlemany, el centre d’Andorra. Un temple de vins, caves, xampanys i productes gurmet on us recomanaran propostes de marques reconegudes, però també nous productes, entre els quals trobareu els que s’elaboren a Andorra, autèntics vins d’alçada!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany