Els cotxes també pateixen el fred!

Els cotxes també pateixen el fred!

Amb les baixes temperatures d’aquest hivern, potser us heu trobat glaçats els vidres o el pany del cotxe després d’aparcar-lo al carrer tot un gèlid dia de compres al centre d’Andorra.

Si decidiu aparcar al carrer i us trobeu gelades les finestres, el parabrisa, les manetes o els retrovisors, no heu d’activar l’eixugaparabrises, perquè el gel acumulat en pot malmetre el mecanisme. A més, si llanceu més líquid als vidres, s’hi acumularà més gel. El més encertat és engegar el motor, posar la calefacció al màxim i dirigir l’aire cap al parabrisa.

Quan es comenci a desgelar, és un bon moment per a agafar una rasqueta de plàstic —o una targeta de plàstic o, fins i tot, una funda de CD— i començar a gratar.

No rasqueu el parabrisa amb un element metàl·lic ni poseu aigua calenta als vidres, perquè el contrast de temperatura els pot trencar. Feu servir líquids anticongelants; en venen en tallers o benzineres, però cal que hi penseu i en dugueu sempre al maleter. També podeu fer servir una opció casolana: barregeu dues parts d’alcohol i una d’aigua, a temperatura ambient.

També hi ha una altra solució, més còmoda i pràctica. Si veniu al centre d’Andorra a comprar, aparqueu a illa Carlemany, que disposa de 425 places en tres plantes soterrades. Des d’aquí teniu accés directe al centre comercial, de manera que podeu portar el carret del supermercat Caprabo fins al vehicle.

En funció de l’import del tiquet de compra, Caprabo us bonifica el cost del pàrquing; altres establiments del centre també us donaran tiquets d’aparcament. A més, l’aparcament soterrat d’illa Carlemany disposa d’un rentacotxes, una zona de recàrrega per a vehicles elèctrics —també de la marca Tesla—, un espai exclusiu per a motos i un sistema de lectura de matrícules a les barreres, cosa que en facilita l’obertura a l’hora d’abandonar les instal·lacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany