La primavera, la moda altera

La primavera, la moda altera

 

El 20 de març, a mitja tarda, comença la primavera. Això és sinònim d’un augment progressiu de les hores de llum i que, malgrat els dies freds que encara queden, enfilem el camí de les temperatures més agradables. Les propostes de moda per a vestir-nos, calçar-nos i complementar els nostres looks, nascudes de les tendències dictades a les passarel·les de Nova York, París i Milà, prenen els aparadors del centre comercial. Què hi trobareu? Aquí us en fem cinc cèntims!

 

Per a ells, la moda torna als dos mil!

Pantalons amples, cintures caigudes que deixen veure la goma dels calçotets, talles grans com si aprofitéssim la roba del pare i peces que deixen entreveure més pell que mai amb tops de malla o punt obert i pantalons curts, molt curts. Això, a més danar de texà de la mateixa tonalitat de cap a peus, és un resum ràpid de les tendències per a lhome.

Hi afegiríem la incombustible vida dels còmodes xandalls imposats amb la pandèmia—, però ara amb una estètica dels vuitanta, i els vestits damericana i pantalons relaxats, desenganxats del cos. I quina sorpresa s’enduran molts amb el retorn dun dels elements formals per excel·lència: la corbata.

Tot plegat en colors sorbet, pinzellades fluor i tonalitats saturades, estampats vegetals i la combinació desaparellada aparentment impossible de ratlles i quadres.

 

Les tendències de colors, teixits i formes per a elles

Temporada dominada pel blau cobalt, però amb llicència també per al rosa edulcorat i infantil i les tonalitats pastel en peces confeccionades amb lluentons. Abundaran els estampats realistes de flors i els motius de cors, així com els serrells llargs en mànigues i vestits.

Ensenyar pell també serà una tendència en elles: cintures baixes en pantalons curts o llargs i en faldilles, textures lleugeres i etèries, i transparències superposades per a deixar entreveure també la roba interior. Precisament les puntes i blondes de roba interior atractiva marcaran les propostes nocturnes.

Els tocs que complementen les línies per a la dona són les peces amb butxaques exagerades, vestits llargs com si fossin divinitats gregues marcant cintura i espatlles i peces de tall històric que amb cossets i elements com els enagos i els volants accentuaran la figura.

 

Illa Carlemany