Posem ordre a l’armari!

Posem ordre a l’armari!

Fa un parell d’anys Marie Kondo es va fer famosa amb un mètode per a ordenar la casa i, també, la vida. Gràcies als seus llibres i a un reality emès a Netflix, la filosofia d’aquesta guru japonesa es va conèixer arreu del món. Ara que toca guardar la roba d’hivern i canviar-la per la d’estiu, és un bon moment per a recordar els seus consells.

Kondo proposa ordenar roba, calçat i complements en un mateix espai, perquè siguem conscients de tot el que tenim. En aquest espai, cal categoritzar, agrupar i ordenar les peces segons la classe, i donar-los un lloc concret, cosa que evita el caos i fomenta l’harmonia. Tot això és importantíssim per a valorar la utilitat de tot allò que tenim.

El pas següent és llençar, reciclar o regalar allò que ja no volem, perquè no ens aporta res, perquè no ens agrada o perquè no ens fa feliços. No és fàcil, perquè hi ha peces o complements que potser signifiquen molt més que l’objecte mateix, pel valor sentimental, però tot el procés que Kondo descriu passa per un diàleg amb nosaltres que ens ha de permetre alleugerir la càrrega i l’espai.

Sembla que en acabar d’ordenar els espais físics seguint els consells d’aquesta experta, veiem que també hem ordenat certes coses al cap. La fórmula de la màgia de l’ordre, segons Kondo, és: ordre físic + ordre mental = equilibri. 

Si voleu més informació sobre aquest mètode, sobre la manera de plegar les peces i sobre com guanyar espai sense perdre visibilitat, busqueu els títols publicats de Marie Kondo a Llibre Idees, la llibreria de la planta 2 d’illa Carlemany.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany