Per què venir a Andorra a la tardor?

Per què venir a Andorra a la tardor?

Ja hem donat la benvinguda a la tardor. Andorra no és únicament una destinació d’hivern, sinó que en temporada de tardor també pots disposar de grans propostes i gaudir d’una Andorra plena d’activitats per realitzar.

Per exemple, una de les activitats que són més recurrents a Andorra són les rutes esportives: caminar per les muntanyes i dormir en diferents refugis. Un dels recorreguts més recomanables és el GRP, que fa la volta a tot el país a través de les seves muntanyes i camins, consta de 7 etapes i un total de 120 km. Un dels trams més interessants del recorregut és el que passa per la Vall de Madriu, Perafita i Claror, l’última vall verge d’Andorra declarada patrimoni natural de la humanitat l’any 2004. També disposa del pic més alt d’Andorra, Campedrosa amb 2.942 metres d’altitud.

Una altra activitat que podem fer, ja que el 90% del territori andorrà és natural, és anar a buscar bolets als diferents boscos dels quals disposa el principat. Depenent dels bolets que vulguem trobar, haurem d’anar a un tipus de boscos o a uns altres. Per exemple, si volem trobar rossinyols, haurem d’anar a boscos on predomini el roure, l’alzina i el faig i si el que volem és trobar rovellons, haurem d’anar a boscos on predomini el pi o l’avet.

Si el que busques són excursions culturals, Andorra tot i ser un país petit, disposa d’una gran oferta. Un dels museus més coneguts és el museu d’art Carmen Thyssen, on freqüentment es donen a terme tallers, debats i exposicions per gaudir d’una visita més completa. No obstant això, si t’interessa més la història, Andorra compta amb diverses cases-museu que expliquen les tradicions dels seus habitants i part de la seva història. Una d’aquestes cases-museu és la Casa d’Areny-Plandolit al centre d’Ordino, l’única casa senyorial andorrana que es manté intacte, i que l’antic propietari va ser el Sr. Guillem d’Areny-Plandolit, síndic general de les valls d’Andorra, promotor de la reforma del 1866 i propietari d’una de les forges més importants del país.

A més, podràs optar també per una activitat més relaxada, la visita a Caldea. Disposa de l’espai termal més gran del sud d’Europa amb més de 30.000 m² d’instal·lacions termo-lúdiques on podràs gaudir de diferents recorreguts termals i massatges per a desconnectar de l’estrès i el soroll de la ciutat. A més, si compres l’entrada al centre comercial Illa Carlemany estalviaràs diners, a més del regal d’una polsera amb un codi QR perquè tinguis l’opció d’un accés més ràpid a les instal·lacions.

Finalment, si cap d’aquestes opcions et convenç, pots aprofitar per fer les compres nadalenques a Illa Carlemany abans que arribi la temporada alta i s’ompli de gent. T’hi esperem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany