Andorra us obre una finestra a l’art, també des de casa

Andorra us obre una finestra a l’art, també des de casa

Andorra és un país d’esquí, de natura, de compres, de bons restaurants i també d’un extens ventall d’ofertes culturals, com ara actuacions musicals i propostes de companyies teatrals o de dansa, a més de les belles mostres de romànic pirinenc i el gran nombre de museus i d’exposicions temporals, de qualitat i prestigi.

Malauradament, com a conseqüència del confinament, no podem gaudir directament de tots aquests recursos creatius i culturals, però les xarxes socials ens els apropen i, així, mitjançant la iniciativa de l’Àrea d’Acció Cultural del Ministeri de Cultura, podem accedir a l’exposició «Joan Monegal. El simbolisme estètic», que s’havia d’exhibir a la sala d’exposicions Artalroc, un equipament cultural gestionat pel Govern.

Si seguiu el perfil accioculturalandorra a les xarxes socials, descobrireu l’exposició virtual i les obres que formen part d’aquesta mostra. Així, podreu apreciar la riquesa creativa i el llenguatge plàstic de Joan Monegal Castells, manresà d’origen que va trobar a l’Andorra dels seixanta del segle passat el lloc idoni per a desenvolupar la part més productiva i madura de la seva obra.

La selecció de les més de quaranta peces que componen la mostra és un passeig per les obres clau de l’artista, en què figuren pintures depurades en detalls simbòlics, un llenguatge autèntic i personal configurat a partir del joc de formes de les estètiques geomètriques, l’expressivitat de la seva tècnica pictòrica i les veladures integradores, que són l’expressió del seu llenguatge plàstic.

Com que no podem anar a la sala Artalroc, situada ben a prop d’illa Carlemany, gaudim de les obres d’aquest pintor des del sofà de casa, a través de la xarxa, tot esperant el dia que podrem gaudir de nou de tot el ric patrimoni cultural i artístic d’Andorra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany