L’agenda, de paper o electrònica?

L’agenda, de paper o electrònica?

Malgrat la irrupció de l’agenda del mòbil —sempre a mà i amb sons i missatges que ajuden a recordar les tasques—, molta gent encara opta per les de paper, que resisteixen el pas del temps. Editorials i marques de papereria n’han renovat el disseny per obtenir un format pràctic i afavorir la creativitat, amb portades que declaren principis i preferències.

La tendència és una agenda de format A5 i, majoritàriament, amb la setmana a la vista. El model que mostra en dos fulls tots els dies de la setmana és el més clar, ja que evita haver d’anar endavant i endarrere, i haver de passar fulls, com en els models de dia per pàgina. Hi ha marques que fins i tot afegeixen un full en blanc per setmana com a espai extra i d’altres hi inclouen un full d’adhesius amb dibuixos i alertes per personalitzar els dies i les anotacions. De fet, aquesta personalització permet gravar el nom i els cognoms a la coberta, de manera que l’agenda agafa un aire artesanal, una característica que està molt a l’alça.

També hi ha models que ja porten la portada il·lustrada i amb missatges de compromís social, de reivindicació o d’optimisme personal, que continuen a l’interior amb frases cèlebres i il·lustracions al·legòriques.

Si necessiteu una agenda, passeu per la boutique Montblanc o Llibre Idees, ambdues a illa Carlemany, el centre d’Andorra. En tenen una bona tria i, tant si comenceu l’any amb el curs escolar com al gener, trobareu la més adient.

Illa Carlemany