Qui diu que les bosses de mà són un complement només per a la dona?

Qui diu que les bosses de mà són un complement només per a la dona?

Si el món de la moda ha presentat la bossa de mà com a imprescindible per a la dona, també ha lluitat per trencar aquest cànon, ja sigui per a avançar socialment o per a ampliar mercat. A final de la dècada de 1990, la bossa de mà per a l’home es converteix en un complement de moda gràcies a la influència de personatges famosos masculins, que creen tendència. Les marques ho saben prou!

La història de la bossa de mà és curiosa i sorprenent. Així, sembla que té els orígens a l’antic Egipte, ja que als jeroglífics apareixen figures masculines que porten lligada a la cintura una mena de bossa, probablement per a dur llavors o peces de caça.

Al segle XIV era habitual, tant entre els homes com entre les dones, dur petites bosses de cuir tancades amb un cordó. En el cas dels homes, eren per a guardar-hi monedes, i en el cas de les dones, per a mostrar l’estatus social, que també es reflectia en la qualitat i la quantitat de brodat que lluïa la peça.

A poc a poc, es converteix en un complement pensat només per a les dones, amb transformacions estètiques més o menys encertades i que reflecteixen els canvis socials. No deixa de ser sorprenent, però, que un abillament tan femení fos inicialment per a l’home.

Les botigues d’illa Carlemany exposen als aparadors tota mena de bosses de mà. No deixeu de buscar-hi la que us vagi millor!

Illa Carlemany