Carregant Esdeveniments

Exposició ‘Mistificación’ de Gólgota

16 maig, 2022 - 29 maig, 2022
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Exposició 'Mistificación' de Gólgota a Andorra

L’obra del cubà Agustín Calviño, Gólgota, (San Juan de los Remedios, Cuba, 1970) s’exposa a illa Carlemany del dia 16 al 29 de maig.

Amb el nom «Mistificación» l’autor mostra olis sobre tela, de format gran, cadascun d’ells de sèries o exposicions diferents. Així, s’hi pot veure obra que demostra la tradició musical cubana o les complexes postures que prenen els ballarins, com a l’obra “Terpsícores” que forma part de “Enigmas”, exposició presentada el 2008 durant la celebració del Festival de Ballet de l’Havana.  Aquesta pintura -juntament amb “Adolescencia” o “El director de orquesta” entre altres- és on l’autor mostra al visitant el seu tractament del moviment del cos, de les persones, d’una acció. Malgrat voler pintar una escena que recull un únic moviment, ens mostra el moviment de l’element mitjançant la repetició i la sobreposició, talment com una transparència.

No és ni aquesta tècnica ni aquesta temàtica l’única que ens mostra l’artista en l’exposició a illa Carlemany. Certament, és un petit tast de l’obra pictòrica de Gólgota, que també ha treballat la fotografia, sense deixar de banda la investigació de l’art i la docència perquè és professor d’art, d’Història de l’art i d’Història de la fotografia.

Ha exposat en més de vint ocasions dins i fora de Cuba, sigui individualment o en mostres col·lectives. La seva obra forma part de col·leccions de museus de Cuba i de prestigioses col·leccions privades tant a Cuba com a França, Espanya, Suïssa, Àustria, Alemanya, EUA, Puerto Rico, Mèxic, Guatemala, Xipre, Anglaterra i Noruega.

Details

Start: 16 maig, 2022
End: 29 maig, 2022

Recinte

Address: Av. Carlemany, 70
Escaldes-Engordany, AD700 Andorra

Organitzador

Illa Carlemany