Carregant Esdeveniments

Exposició de Josep M. Martin ‘Kala’

4 març, 2022 a les 10:00 - 17 març, 2022 a les 20:00
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Exposició de Josep M.Martin 'Kala' a illa Carlemany

Josep Maria Martin “KALA” es defineix com artista autodidacta, però no nega la petjada que li deixà el pas per l’Escola d’Art Municipal de Barcelona. «El meu art neix de la necessitat d’expressar i transmetre els meus sentiments mitjançant els colors, la textura, els volums. Vull expressar les sensacions que experimento en veure un paisatge que muta a cada estació: les muntanyes nevades amb tota la gamma de blancs i contrastos, els blaus del cel i els variants colors de la natura. Això és la impressió que reben els nostres ulls, però el nostre cor condiciona les emocions i la manera com ho veiem, distorsionant colors, volums i formes».

L’exposició que tindrà lloc entre el divendres 4 de març i el dijous 17 de març, té dues parts ben diferenciades: l’escultòrica i la pictòrica a la primera planta d’ illa Carlemany.

La part escultòrica, la més vistosa pel seu gran format, la composa la peça “Palmera” i “Palet aviari”. En els dos casos, el material de recuperació és treballat per l’autor. Els esquís es sotmeten a un procés de treball que acaba, en el cas de “Palmera”, en una composició escultural vistosa no només per la mida sinó també per la forma. En el cas de “Palet aviari”, s’hi crea un curiós joc entre pintura i forma i permet que treballi la imaginació del públic.

En els olis i acrílics -on hi situa objectes i figures- els colors i la geometria troben el seu lloc. Els fons multicromàtics deixen pas a volums, llums i siluetes d’una reminiscència d’objectes en diàleg amb formes i colors. Tot plegat té com a resultat una pintura d’intensitat sorprenent, que delimita un suggestiu territori d’incerteses, incògnites i ambigüitats on les pintures es mantenen vives a causa dels canvis de llum que experimenten durant el dia, no deixant indiferent a l’espectador.

 

Details

Start: 4 març, 2022 a les 10:00
End: 17 març, 2022 a les 20:00

Recinte

Address: Av. Carlemany, 70
Escaldes-Engordany, AD700 Andorra

Organitzador

Illa Carlemany