Carregant Esdeveniments

Exposició “Identitats”

30 agost, 2021 - 12 setembre, 2021
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Exposició 'Identitats' Andorra

Merli Castaño

Del 30 d’agost al 12 de setembre.

«Identitats» és un projecte artístic fotogràfic de Merli Castaño, nascuda a Colòmbia i resident a Lleida (Catalunya), defensora de l’art com a mitjà per a contribuir a la societat i per a manifestar la postura personal davant del món.

A partir d’una sèrie de retrats, «Identitats» té com a objectiu promoure la interacció i la integració social d’un grup vulnerable i en situació d’exclusió social: els immigrants sense documents.

La proposta mostra imatges exemptes de dramatisme pel que fa al contingut, perquè la societat ja està prou insensibilitzada davant d’imatges acompanyades d’un context més cru, dramàtic i trist. Malgrat això, la il·luminació escollida i l’ús d’una clau baixa sí que impliquen una estètica d’efecte dramàtic i, a la vegada, elegant i atractiva. D’altra banda, els protagonistes dels retrats en general tampoc no se senten animats a mostrar la seva identitat, perquè no tenen documents i perquè viuen en una situació d’irregularitat.

El missatge d’aquestes obres convida a reflexionar sobre la marginalitat, sobre l’exclusió social i sobre la invisibilitat de les persones «il·legals», o «sensepapers». És per això que les imatges només ensenyen el rostre de les persones protagonistes de manera parcial. Els retrats intenten reflectir la realitat d’unes persones que viuen sense poder-se mostrar amb llibertat, perquè el sistema les priva de la seva identitat.

Details

Start: 30 agost, 2021
End: 12 setembre, 2021

Recinte

Address: Av. Carlemany, 70
Escaldes-Engordany, AD700 Andorra

Organitzador

Illa Carlemany