Carregant Esdeveniments

Exposició ‘Animales capitales’ de Rigo Rodríguez, a la Planta Baixa

30 març, 2022 - 10 abril, 2022
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Exposició 'Animales capitales' de Rigo Rodriguez a illa Carlemany

L’artista José Rigoberto Rodríguez Camacho, “Rigo”, és de Cuba (L’Havana, 1969). Es va graduar l’any 1984 a la Escuela Elemental de Artes Plásticas i, el 1987, ho va fer en Belles Arts a la Academia de Bellas Artes de San Alenjandro de l’Havana.

L’artista afirma que la seva obra neix del caos, movent tots els ressorts de la subjectivitat i la intuïció, fixant com a eix central a l’ésser humà però no com una representació d’això. Això sí, reflectint la seva condició, única i diversa a la vegada.

Des d’aquesta perspectiva interpreta la cosa humana com l’essència que ens identifica. Per això, la figura, sigui la cara sigui tota ella, va acompanyada d’ella mateixa. El jo, l’altre, el proïsme, el nosaltres.

“El procés creatiu -afegeix Rigo- és vital. Neix un nou ésser, alliberat, despullat de tota formalitat en la seva estètica i concepte”. Per això “el seu Art” flueix en el camp de l’expressionisme.

La proposta que presenta l’artista consisteix no tant a mostrar el desafiament davant la seva pròpia naturalesa, sinó més aviat a reflectir la seva dualitat entre aquesta condició i l’animal que l’habita. Per això, en pintar les seves figuracions, l’artista les centra en l’individu i la seva actitud alliberadora. Exposades aquestes dues essències, com a única espècie animal en la seva condició humana que cabdalment corona el seu cap.

En l’era digital, Rigo defensa que malgrat tot, “l’home de les cavernes està més a prop de nosaltres del que ens pensem. Només han canviat les eines de treball, però ells van propiciar la seva evolució i es feren éssers capitals, però sense perdre la seva essència animal”.

El títol del projecte emfatitza en aquest aspecte. El caràcter gregari de l’ésser humà està implícit en les figuracions que presenta l’artista, siguin en una o en diverses.

Així doncs, la mostra la formen obres de mides diverses, pintures i dibuixos majoritàriament sobre cartolina, elaborats en acrílics o en altres tècniques mixtes.

Details

Start: 30 març, 2022
End: 10 abril, 2022

Recinte

Address: Av. Carlemany, 70
Escaldes-Engordany, AD700 Andorra

Organitzador

Illa Carlemany