Esclat de colors de primavera

Esclat de colors de primavera

En arribar les col·leccions de primavera, el color irromp a les botigues d’illa Carlemany. Aquest hivern, juntament amb els omnipresents negre, blau fosc i gris, hem vist, també, el blanc, el cru, el grana, el verd ampolla i el camell en aparadors i maniquins, però és a la primavera, que tot just encetem, quan el color agafa protagonisme. Si mirem les passarel·les, les grans firmes de moda van més enllà de les sempre còmodes, perfectes, clàssiques i elegants combinacions de colors neutres.

Amb la inesperada arribada de la pandèmia, les marques van optar pel minimalisme ¾formes simples i amples, i tonalitats neutres¾ i ara, dos anys després, els colors brillants, atrevits i alegres configuren la paleta d’una moda que s’ho juga tot per cercar la felicitat mitjançant el color. Cal deixar d’associar certs colors amb dates concretes del calendari ¾com passa amb el vermell, que està molt marcat pel Nadal i el Cap d’Any¾ i deixar de veure certes combinacions com a impossibles ¾com ara barrejar verd i carbassa¾, perquè escollir i combinar colors és l’antídot contra l’avorriment, la tristesa i l’homogeneïtzació.

El taronja vitamina C, el blau França, el vermell foc, el rosa xiclet, el lila porpra que proposa Pantone com a color de l’any, el verd menta o el groc lluminós són les tonalitats que regnaran aquesta temporada, amb variants i propostes derivades.

Però, més enllà dels colors, la combinació és, també, un segell característic de la temporada, amb propostes que semblen impossibles i que s’escapen dels cànons convencionals de la barreja de colors, ja sigui entre peces de vestir o bé amb els complements. Cridaneres, vives i alegres  combinacions que denoten felicitat i ganes de viure.