Si no voleu defallir en els propòsits de Cap d’Any…

Si no voleu defallir en els propòsits de Cap d’Any…

Amb el dia de Reis es tanca el cicle de festes i, ara sí, l’any nou arrenca de veritat. És l’hora d’activar tots els mecanismes per a fer realitat els propòsits que ens hem marcat i no deixar-los sense complir un any més. Com ho podem fer? Els experts coincideixen en cinc consells bàsics: hem de ser realistes, hem de concretar els propòsits, els hem d’aplicar gradualment, cal que els expliquem en veu alta i, també, hem d’assumir que potser no ens en sortirem.

El sol fet de plantejar-se bons propòsits ja genera pensaments positius, però moltes persones solen fracassar. Per evitar-ho, cal que apliquem realisme a l’hora de preparar la llista: si no ens agrada gaire fer esport, doncs, val més no proposar-se de sortir a córrer mitja hora cada dia; primer, comencem caminant una estona i això ja serà més del que fèiem fins ara!

També hem de mirar de concretar les propostes: si decidim que farem esport, hem de concretar que cada dia ens llevarem una estona abans per a tenir temps. Però si al matí se’ns enganxen els llençols, apliquem un procés gradual al propòsit de llevar-nos més d’hora. La idea, doncs, és elaborar un calendari amb petits reptes, per anar assolint l’objectiu pas a pas.

També és important explicar els propòsits a la parella, als amics o a la família, ja que si els diem en veu alta, ens hi comprometem més. Sigui com sigui, les ensopegades hi seran: són part del procés. No sempre acomplirem els objectius al cent per cent, però hem de pensar que només d’arribar a la meitat ja és un avenç!

A illa Carlemany desitgem que tots els vostres desitjos es facin realitat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany