Com preparar-se físicament per l’arribada dels esports de neu

Com preparar-se físicament per l’arribada dels esports de neu

Comença la tardor i cada vegada tenim el fred més a prop, així que ens hem de preparar per la nova temporada d’esport de neu a Andorra.

Moltes de les lesions que podem arribar a patir amb els esports de neu, estan relacionades amb la falta d’entrenament i preparació la resta de l’any. Si som persones que realitzem molt poca activitat física durant la resta de l’any, en llançar-nos a les pistes, és més probable que ens lesionem, ja que tant l’esquí com l’snowboard són esports força exigents.

Per mantenir i millorar la resistència i la capacitat pulmonar, és recomanable fer esport almenys 2 mesos abans d’iniciar la temporada. Una bona opció és anar amb bicicleta de muntanya i d’aquesta manera, treballem les articulacions i practiquem l’equilibri. A més, gràcies a la velocitat també treballem la capacitat de control i preparem la memòria topogràfica, és a dir, la capacitat d’orientació a la muntanya. Un altre esport que és molt recomanable és el running, sobretot el de muntanya, ja que ens ajudarà a preparar-nos davant dels impactes i irregularitats del terreny.

Pel que fa a la capacitat anaeròbica, es podria pensar que entrenant exclusivament les cames i la zona del genoll és suficient, però en els esports de neu hi ha moltes zones musculars implicades. Si bé les cames seran un focus important on centrar l’esforç, també ho són els isquiotibials, els glutis i els abductors. Les màquines especifiques del gimnàs podrien ser de gran ajudar per a entrenar-los.

Recordeu que a Illa Carlemany tenim el material necessari per anar a la neu en les botigues Napapijri, Peak Performance, The North Face, Salomon, d’entre moltes altres, i comptem amb un gimnàs Next Fitness Club, on t’atendran, assessoraran i et prepararan un entrenament de forma totalment personalitzada i adaptada als teus objectius. Així que no dubtis en apuntar-t’hi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany