Per a fer shopping

No pots marxar d’Andorra sense fer shopping! Comprar a Andorra és especialment atractiu, no tan sols pels preus més econòmics, sinó també per l’amplitud dels horaris comercials, per l’especialització d’alguns dels comerços i per la gran oferta de marques i de productes.

L’eix comercial per excel·lència és el que formen les avingudes Meritxell i Carlemany, a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. I dins d’aquest eix, el tram per a vianants és el més viu, especialment, i és on trobaràs el centre comercial illa Carlemany, un dels pols d’atracció comercial.

A Andorra es pot comprar de tot, però les marques de moda i de complements hi tenen una presència notòria, juntament amb les de joies i de rellotges. Hi pots trobar, també, les darreres novetats informàtiques i d’electrònica, de perfums i de cosmètica de les grans marques, botigues especialitzades en material esportiu, de qualsevol modalitat, productes gurmet, sense oblidar un clàssic i tòpic: el tabac i l’alcohol.

Al centre comercial illa Carlemany pots trobar tots aquests sectors comercials. Marques com ara Montblanc, Swarovski, LIU·JO, Hugo Boss, G-Star, Napapijri, Levi’s, Geox, Adidas, Salomon, The North Face, Peak Performance, Scalpers, Rituals i Júlia Perfumeries són presents al centre comercial. I pel que fa a altres marques, com ara Michael Kors o Loewe, malgrat que no tenen botiga pròpia, les pots trobar en establiments del centre comercial, com ara Tango o Alex Boutique.

També hi pots comprar productes gurmet. A l’enoteca Cal Marquet gaudiràs d’una extensa carta de vins, caves, xampanys i licors, i al supermercat Caprabo disposen d’una secció Duty Free, amb tabac i alcohol.

Per a una millor experiència de compres, et recomanem que tinguis en compte les franquícies duaneres, és a dir, els límits de quantitat o d’unitats de certs productes que podràs passar per la duana. Per saber-ne més, clica a www.duana.ad. El Servei d’Atenció al Consumidor del Govern d’Andorra garanteix els teus drets com a consumidor o consumidora en tot moment. Els pots consultar clicant a www.conum.ad.

Per acabar, els períodes de rebaixes a Andorra estan regulats per llei. Les rebaixes d’hivern comencen pocs dies abans de Nadal i acaben a començament de març. Malgrat això, les vendes d’articles i de material esportiu tenen un període de rebaixes concret, marcat entre mig febrer i final d’abril. A l’estiu, les rebaixes comencen a final de juny i s’allarguen fins a començament de setembre. Pots seguir l’actualització dels períodes de rebaixes a www.comerc.ad.

*Tota la moda, a illa Carlemany. Foto cedida pel centre comercial illa Carlemany.

Illa Carlemany