A illa Carlemany, també amb el gos

A illa Carlemany, també amb el gos

No deixeu d’entrar a illa Carlemany si porteu el gos. Són benvinguts, però cal dur-los lligats i actuar amb responsabilitat: heu de ser curosos amb l’espai, evitar les escales mecàniques o aprofitar el lloc reservat a les mascotes si entreu al supermercat.

Us recomanem que visiteu Hunter by Yorky’s -planta 2- amb la vostra mascota. Aquí tenen tot el cal per al seu benestar, amb un ampli assortiment de complements, alimentació i servei de perruqueria.

Encara que no ho sembli, els gossos també la noten la calor, i molt. De la mateixa manera que sabem que nosaltres hem de seguir les recomanacions i mesures quan hi ha una forta onada de calor, també cal prendre precaucions amb els peluts de casa. Els gossos no suen com els humans, sinó que ho fan, en part, pels coixinets de les potes i panteixen, per controlar la temperatura corporal. Si pateixen un cop de calor, es desorienten, se’ls posa la llengua d’un vermell intens, vomiten i tenen esgarrifances. Davant d’aquests símptomes, cal actuar ràpid: col·loqueu el gos a l’ombra o en un lloc fresc, dutxeu-lo al cap d’una estona -eviteu l’aigua gelada- o agafeu gel, emboliqueu-lo amb una tovallola i passeu-li pel coll, el cap, les axil·les i els engonals. Cal mirar-li la temperatura cada deu minuts i quan estigui estabilitzat (39 °C), cal dur-lo al veterinari.

Passejant per illa Carlemany no patiu, perquè no agafarà un cop de calor, ja que aquí sempre hi fa bo i és un bon lloc per a refugiar-se de les altes temperatures de les hores centrals del dia i gaudir, tranquil·lament, de l’oferta del centre d’Andorra.

Illa Carlemany