Viatjar cap al passat d’Andorra des de casa

Viatjar cap al passat d’Andorra des de casa

Durant aquestes setmanes que ens hem de quedar a casa, han anat sorgint iniciatives per passar el confinament aprenent, descobrint o gaudint —des de l’ordinador o el telèfon mòbil— de poesia, música, pintura, teatre o cinema, entre d’altres. Des del món de la cultura s’ofereixen moltes iniciatives i des d’illa Carlemany, el centre d’Andorra, ens hi volem afegir. Així, us proposem una visita al passat d’Andorra.

Al web de l’Arxiu Nacional d’Andorra podeu accedir a material documental que, a més de fer-vos passar una distreta estona, us permetrà conèixer més coses sobre Andorra. Si cliqueu https://www.cultura.ad/arxiu-nacional-d-andorra/arxius-en-linia, accedireu als arxius en línia, tot un gran aparador de documents sonors, fotogràfics i audiovisuals.

Hi ha tant material per a consultar que de ben segur que hi podreu dedicar una bona estona. El web presenta documentació conservada a l’Arxiu Nacional d’Andorra: documents antics, instantànies i testimonis audiovisuals que permeten entendre l’evolució del país i de la societat andorrana, la gent d’aquestes contrades, com vivien, quins eren els seus costums i festes, com vestien i a què es dedicaven, els moments històrics, l’impacte de l’arribada del turisme, etcètera.

Des de la mateixa pàgina web es pot accedir a un banc de documents sonors a partir del catàleg discogràfic, que inclou material musical, publicitari i discursos oficials, entre altres curiositats. L’apartat d’exposicions virtuals, creat el 2003, està format per deu exposicions, amb fotografies agrupades per temàtiques i tota mena d’explicacions.

Sens dubte, una manera molt interessant d’apropar-se al passat d’Andorra. Un bon recurs que us recomanem des d’illa Carlemany perquè des de casa prepareu un viatge cap al passat d’aquest petit país

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany