Què heu de fer si se us mulla el mòbil? A illa Carlemany t’ho expliquem

Què heu de fer si se us mulla el mòbil? A illa Carlemany t’ho expliquem

Al mercat hi ha molts models de mòbil que resisteixen el contacte amb l’aigua i els podeu trobar a la botiga J&M d’illa Carlemany, a la planta baixa. Però n’hi ha molts que si es mullen, s’espatllen. Si l’aparell cau a la banyera, a l’aigüera, al vàter o a la piscina, cal actuar ràpid i no perdre la calma. No entreu en pànic!

La probabilitat de recuperar un telèfon que s’ha mullat és elevada, però l’heu de treure de seguida de l’aigua. Recuperar l’aparell depèn del temps que passi submergit. Segurament, el mòbil s’apaga en entrar en contacte amb l’aigua, però, si no és així, tanqueu-lo i traieu-ne també la bateria, si el model ho permet, per evitar curtcircuits.

Eixugueu-lo bé per dins i per fora. Retireu-ne la targeta SIM, les targetes de memòria i totes les cobertes que cobreixin buits i ranures. Després, eixugueu-ne la part exterior amb una tovallola o un drapet de microfibra. En cap cas, no feu servir paper, ja que les restes de partícules d’aquest material poden obstruir buits i ranures.

Per extreure les restes de líquid de l’interior del mòbil, poseu-lo dins una bossa i buideu-ne l’aire, creant l’efecte de buit. I si voleu assegurar encara més que s’eixuga bé per dins, deixeu-lo un parell de dies en un bol ple d’arròs, un aliment que absorbeix la humitat. Si una petita partícula d’aigua queda dins el telèfon, res del que hàgiu fet fins aleshores no servirà de res. Per tant, tingueu paciència i oblideu-vos del mòbil durant uns quants dies!

Illa Carlemany