A illa Carlemany d’Andorra, els gelats són els reis de l’estiu!
El gelat barreja història, tradició i innovació. Refrescant i popular arreu del món, gràcies a la recerca constant de les marques, cada cop se n’amplia més la varietat de gustos i textures, de manera que és unes de les postres preferides durant tot l’any.
Una mica d’història
Els orígens del gelat es remunten a l’antiga Xina, on ja es preparaven barreges de neu i sucre. Els àrabs van introduir tècniques de conservació de gel i preparació de begudes fredes, i durant l’edat mitjana Europa va començar a experimentar amb preparacions similars al gelat modern. Al segle XVI, el gelat va ser popular a la cort de la reina Caterina de Mèdici, a França. Al segle XVIII, amb l’invent de la geladora i la introducció de lactis i sucre, el gelat es va popularitzar.
Elaboració i gustos
La preparació tradicional implica barrejar ingredients com ara llet, nata, sucre i sabors, i batre’ls mentre es refreden per evitar la formació de cristalls de gel i aconseguir una textura cremosa. Actualment, moltes gelateries utilitzen màquines que remenen la mescla mentre es refreda i fan gelats en pocs minuts.
La recerca de mestres artesans i grans productors industrials ha permès que producte i producció evolucionessin. Se’n fan grans quantitats de manera eficient, s’adapten a les necessitats i preferències dels consumidors —sense lactosa, vegetarianos i veganos—, i s’amplia el ventall de gustos: els clàssics, els de fruites exòtiques, nous, cafè, caramel i, fins i tot, els de gust de gamba o al fum de la llar de foc.
Troba el que més t’agradi a illa Carlemany
Més enllà dels gelats de les postres dels restaurants del centre comercial o els de iogurt que serveix MyCorner, a illa Carlemany d’Andorra hi ha dos punts especialitzats: Carte D’Or (planta 2) i el punt de venda temporal Ferretti (planta 0).
Carte D’Or ofereix un bon assortiment de gelats per a tots els gustos, elaborats amb ingredients de qualitat, amb xocolata amb certificació sostenible Rainforest Alliance i vainilla de Madagascar, el seu lloc d’origen.
Ferretti ofereix tradició i artesania italiana. La qualitat dels ingredients, la sostenibilitat en l’elaboració i presentació del producte, i el sistema desenvolupat per a garantir-ne la qualitat i l’homogeneïtat proporcionen un producte delicatessen.