Arriba una nova edició de l’Audi FIS Ski World Cup Finals

Arriba una nova edició de l’Audi FIS Ski World Cup Finals

De l’11 al 17 de març Andorra acull les finals de la Copa del Món d’esquí alpí FIS, el principal circuit internacional de competicions d’aquest esport des de fa més de 50 anys. Gairebé 5 mesos després d’haver començat la temporada, les pistes de Grandvalira de Soldeu-El Tarter rebran els 25 millors esquiadors i esquiadores del món, per competir en les finals de totes les disciplines, tant masculines com femenines, i definir els guanyadors de l’Audi FIS Ski World Cup 2019. Es tracta de l’esdeveniment més gran esportiu de la història del Principat i dels Pirineus, que contribuirà per seguir posicionant a Grandvalira i Andorra com llocs de referència de l’esquí mundial. I és que s’espera que aquestes finals siguin vistes per més de 500 milions de persones de tot el món a través de la transmissió en viu de diferents cadenes de televisió.

Les proves d’eslàlom i d’eslàlom gegant tindran com a escenari la pista Avet del sector Grandvalira-Soldeu, que té un pendent màxim del 70% i la seva longitud supera els 1.200 metres. Mentre que les finals d’eslàlom supergegant i descens es duran a terme a la pista Àliga, del sector Grandvalira-El Tarter, que és la de doble traçat representada a la ‘X’ del logotip de Grandvalira. Una d’aquestes pistes té 60 metres d’ample i un desnivell de 756 metres en els seus 2.700 de longitud. Totes compten amb neu de gran qualitat i màxima seguretat per a aquests esportistes d’elit, per la qual cosa l’espectacle està garantit.

L’origen de la Copa del Món d’esquí alpí FIS es remunta al 1966 quan un grup d’amics i experts en competicions d’esquí van decidir crear-la. Entre ells estava el periodista francès Serge Lang i els directors d’esquí alpí Honore Bonnet, de França, i Bob Beattie, dels Estats Units. En la seva primera edició ja va ser recolzat pel president de la Federació Internacional d’Esquí, Marc Hodler, i a la primavera de 1967 es va convertir en un esdeveniment oficial. La primera cursa d’aquella primera edició es va celebrar a Berchtesgarden, a l’Alemanya de l’Oest, i els esquiadors Jean-Claude Killy de França i Nancy Greene del Canadà van ser els guanyadors generals de les dues primeres temporades.

Per ara el rànquing de l’edició 2018-2019 està disputat, en la competició masculina, entre Marcel Hirscher, Alexis Pinturault i Henrik Kristoffersen. I en la femenina per Mikaela Shiffrin, Petra Vlhová i Wendy Holdener.

L’Audi FIS Ski World Cup Finals és un esdeveniment de gran prestigi i únic en la història del Principat que marca la seva projecció esportiva al món. A Illa Carlemany el rebrem com es mereix un esdeveniment tan important amb una ambientació especial durant els dies que es desenvolupi la competició i una gran quantitat d’activitats per a tota la família. Ja tens un motiu més i una gran oportunitat per visitar-nos.

FIS SKI Andorra

*El Punt d’Informació i Atenció al Client d’illa Carlemany compta amb personal de Grandvalira per informar de les instal·lacions i tota l’oferta de l’estació, a més de poder comprar forfets.

**Fotografies cedides per Turisme Andorra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany