Els títols per aquest Sant Jordi.

Els títols per aquest Sant Jordi.

Quan s’atança Sant Jordi, són habituals les recomanacions de llibreters i de crítiques literaris. Sempre són una guia per a triar el gènere i el títol pel Sant Jordi, ja sigui per a regalar o per a regalar-se un mateix. Des d’illa Carlemany, aconsellats per Llibre Idees, la llibreria de la planta 2 del centre comercial, us proposem un seguit de títols en català que tenen totes les garanties de ser referents en les vendes d’enguany.

En l’àmbit andorrà, ens destaquen els títols “Paraula d’Andorra”, de David Paloma, i “Carlemany i Andorra. Història de la carta Pobla, el document que va originar una llegenda”, d’Oliver Vergés Pons.

El primer és un recull de mots propis del català que es parla en aquest indret del Pirineu, fruit de l’adequació al llarg del temps de la llengua a les pecularietats polítiques i històriques d’Andorra. El segon, és un treball d’investigació exhaustiu sobre un dels documents considerats fundacional d’Andorra, el qual està envoltat de cert misteri per la seva autenticitat.

Pel que fa a autors catalans, sembla ser que els títols més venuts poden ser “Consumits pel foc” de Jaume Cabré, “L’home que va viure dues vegades” de Gerard Quintana i “La dona de la seva vida”, de Xavier Bosch. Probablement entrarà també en la pugna “Sira”, de María Dueñas, en la versió catalana. En tots els casos, estem parlant de noms força consagrats, encara que un d’ells potser sigui més conegut per la seva faceta de cantant que la d’escriptor. En tot cas, qualsevol d’aquestes propostes pot ser garantia que les paraules amb les quals s’han escrit, convocaran també el nostre estat d’ànim i potser ens visitaran la decepció, l’estusiame, l’orgull… tot dependrà de les històries que s’amaguen entre les paraules i els fulls d’aquestes obres. Llegir ens fa lliures diuen… per Sant Jordi i sempre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany