Els gossos també tenen un espai a illa Carlemany

Els gossos també tenen un espai a illa Carlemany

A illa Carlemany, el centre d’Andorra, els gossos tenen accés lliure a les zones comunes, sempre que les persones propietàries se’n facin responsables, els portin lligats, els agafin a coll a les escales mecàniques i respectin les restriccions d’accés a certs establiments. Així, sovint, la clientela mira aparadors amb el gos al costat o bé porta la mascota a la perruqueria: a la planta 2 els gossos tenen Hunter by Yorky’s, el seu establiment de referència.

És un autèntic temple per a les mascotes, ja que aquí hi ha des d’alimentació específica segons l’edat fins a joguines, gormanderies, casetes, llitets i les darreres tendències en corretges o complements. La humanització dels cans és cada cop més evident en la roba i els complements. En un país com Andorra, on a l’hivern el fred és intens, és important protegir els gossos de les baixes temperatures, així com calçar-los per evitar que la sal per a desfer el gel els danyi les potes.

Marques importants com Ralph Lauren o Moschino creen línies específiques per a les mascotes. Alguns dissenys mítics de la marca del jugador de polo, com ara els jerseis de llana blau marí o grisa, tenen la versió per a petits cans, amb el logotip o la bandera nord-americana a l’esquena. El mateix va fer Moschino amb els icònics estampats de cadenes daurades i els va aplicar a peces de roba que en el seu moment es van comercialitzar a través d’una cadena de botigues de preus molt moderats. No sembla, doncs, agosarat parlar d’un dog-à-porter!

Illa Carlemany