El fred i la pell a l’hivern

El fred i la pell a l’hivern

És prou conegut que l’hivern afecta tot l’organisme, i també la pell. Certes parts del cos estan exposades a les inclemències del temps: sobretot, les mans, les galtes, els llavis i part del coll. Són les zones més sensibles al fred i cal tenir-ne cura.

Hidratar la pell cada dia, diversos cops al dia, és essencial. Els llavis, també, ja que són una de les parts que més pateix els efectes del fred i la llum ultraviolada. En dies radiants, si es freqüenten espais on s’acumula neu, l’ús de la protecció solar i les ulleres de sol és imprescindible, ja que la neu reflecteix el 80 % de la radiació solar!

Es recomana evitar els canvis sobtats de temperatura: passar del fred sever exterior a un ambient molt calent de casa o d’un local propicia qua apareguin capil·lars dilatats a les galtes, les vermellors típiques. I en persones especialment sensibles a patir penellons, l’ús d’uns bons guants pot ser la solució.

Un tema especialment delicat és la higiene de les mans. És imprescindible rentar-se-les sovint per evitar la covid-19, però cal ser amable amb aquesta part del cos: sempre que sigui possible, val més fer servir aigua freda o tèbia, i sabó, en comptes de gel hidroalcohòlic, el qual conté components que ressequen molt la pell. Si optem per aquesta darrera solució, cal hidratar les mans amb cremes hipoal·lergògenes.

I no dubteu a demanar el millor producte i el nostre millor assessorament als establiments especialitzats d’illa Carlemany perfumeria Júlia, parafarmàcia Galeno, L’Occitane en Provence o bé el centre d’estètica Centros Ideal, on us recomanaran el millor tractament per a combatre les incidències d’un fred intens en la pell!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany