El centre comercial illa Carlemany vetlla, més que mai, per la vostra seguretat

El centre comercial illa Carlemany vetlla, més que mai, per la vostra seguretat

El centre comercial illa Carlemany, el centre d’Andorra, ha registrat una afluència elevada de visitants arran de les excepcions al confinament. Per això, i davant la possible reobertura de les instal·lacions, activa més protocols i mesures de seguretat.

Es controla l’aforament, s’augmenten la neteja i desinfecció de poms, baranes, passamans i botoneres, i s’intensifiquen als lavabos. S’estableixen rondes més freqüents de neteja i desinfecció, sempre que les autoritats sanitàries no aconsellin tancar aquests espais en el moment que es reobrin els establiments.

A més, el centre s’ha equipat amb aparells per a desinfectar l’aire creats pel doctor en enginyeria biomèdica Pere Monagas, inventor i investigador del Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Monagas i el seu equip fa divuit anys que treballen en aquest producte, que ha estat usat amb èxit en hospitals de Wuhan, epicentre de la pandèmia.

Aquests petits aparells, homologats per diversos organismes internacionals, desinfecten de virus i bacteris tant l’aire com les superfícies mitjançant un seguit de reaccions. Segons les proves i certificacions de l’empresa creadora, l’eficàcia és del 99 % a l’hora d’eliminar virus, bacteris, olors, fongs, al·lergògens i compostos orgànics volàtils. És una tecnologia neta i segura, no allibera líquids al medi ambient i és totalment compatible amb la presència de persones o animals.

El centre comercial, a banda de recordar que les persones visitants han d’usar mascareta —de manera correcta: tapant-se el nas i la barbeta— i de disposar d’expenedors de gel desinfectant, ha establert sentits unidireccionals a les portes, tant per entrar com per sortir. Es recomanen, també, circuits per pujar o per baixar de les plantes o l’ús individual dels ascensors, o només per unitats familiars. L’objectiu és evitar que les persones es trobin i mantenir la distància de seguretat.

La preocupació d’illa Carlemany ha estat sempre oferir la màxima seguretat a les persones que hi treballen i a les que visiten el centre comercial, perquè, malgrat els inconvenients que comporten algunes de les mesures, la seguretat és primordial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany