El 14 de març, dia de la Constitució d’Andorra i un any de pandèmia

El 14 de març, dia de la Constitució d’Andorra i un any de pandèmia

El dia 14 de març Andorra celebra l’aprovació, en referèndum, de la Constitució, un fet que significà un abans i un després en la història recent d’aquest petit país. Així, el 14 de març és una de les quatre dates de l’any declarades dia festiu de tancament obligatori, si bé és cert que és l’única de totes quatre en què, si cau en dissabte o en diumenge, com enguany, es permet que els comerços obrin.

Aquest 2021, la data està marcada perquè farà un any que va esclatar la pandèmia de la COVID-19. Malgrat la situació viscuda, amb el confinament de gairebé tres mesos i totes les vicissituds posteriors, illa Carlemany, el centre d’Andorra, sempre ha mantingut les portes obertes. Primer, per permetre l’accés als establiments essencials de la planta 0 —el supermercat Caprabo i la farmàcia Galeno— i, a mesura que les autoritats sanitàries ho permetien, per obrir altres establiments i omplir-se, de nou, de la vida que sempre ha tingut el centre comercial.

Des del primer dia s’han adoptat diverses mesures higièniques i sanitàries: s’han equipat els ascensors amb un sistema de desinfecció mitjançant rajos ultraviolats, que es posa en marxa quan estan desocupats; amb un sistema similar, també es desinfecten de manera automàtica els passamans de les escales mecàniques quan entren dins del mecanisme que els fa moure; també s’han marcat circuits d’entrada i de sortida de les instal·lacions; s’han disposat dosificadors de gel hidroalcohòlic; s’han instal·lat aparells desinfectants de l’aire i de les superfícies; i s’han intensificat la neteja i la desinfecció de lavabos i canviadors de nadons. Totes aquestes mesures i més, perquè, per a illa Carlemany garantir la seguretat de les persones és prioritari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany