De Carnaval a Andorra

De Carnaval a Andorra

Carnaval és sinònim de disbauxa i diversió. A Andorra, també, i s’hi pot afegir, a més, tradició, perquè són diversos els actes inclosos en aquesta important festa del calendari hivernal que tenen l’origen molts anys enrere. N’hi ha alguns que s’han recuperat i s’han reinterpretat per no perdre’n les arrels.

La Rua de Carnaval conjunta entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany recorrerà Dissabte de Carnaval a la tarda la via comercial de les dues parròquies. Comparses, carrosses, disfresses, música, confeti i sàtira seran ingredients d’aquest acte que aplega, any rere any, petits i grans.

A Encamp no faltaran el Judici dels Contrabandistes i el Ball de l’Ossa, declarat patrimoni cultural immaterial d’Andorra. L’origen d’aquest ball sembla que es remunta a l’edat mitjana, però tant un acte com l’altre es van recuperar l’any 1950 i són barreja de tradició, música i crítiques conduïdes pel jovent de la parròquia.

Dilluns de Carnaval és festiu a Andorra, però les botigues, els restaurants, els establiments i els serveis turístics us esperen oberts. El centre comercial illa Carlemany fins i tot modifica l’horari habitual de tancament comercial perquè pugueu gaudir encara més de tota l’oferta de moda, restauració i oci.

Així, de divendres a diumenge, les botigues d’illa Carlemany estaran obertes fins a les nou del vespre.

Gaudiu del Carnaval d’Andorra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany