Com cuidar la nostra pell després de l’estiu

Com cuidar la nostra pell després de l’estiu

Durant els mesos d’estiu la nostra pell està exposada als rajos solars durant moltes hores, a més de les cremades, les altes temperatures, el clor de l’aigua i la sal del mar, que fan que perdi vitalitat i salut si no li dediquem la cura que es mereix. Pren nota d’aquestes recomanacions per tornar a tenir una pell sana i hidratada quan s’acabi l’estiu.

Rutina d’hidratació. Després de l’estiu és el moment ideal per començar una rutina que controli la deshidratació de la nostra pell dos cops al dia i almenys durant un mes després de les vacances. El primer és netejar-la a fons amb un netejador facial i un tònic, aplicar-nos una mascareta d’hidratació intensa, un sèrum reparador i la crema de dia o nit. En cas que t’hagin sortit taques és convenient utilitzar productes que continguin retinol.

Exfoliació. També és molt recomanable que en finalitzar l’estiu realitzis una exfoliació per eliminar les cèl·lules mortes i les impureses i ajudar així a la seva regeneració. Ara bé no cal fer-la amb molta freqüència per evitar assecar i escamar la pell.

Revisió dermatològica. Un cop s’acaba el període estival cal que fem una autoexploració acurada de la nostra pell per revisar si hi ha taques que facin sospitar d’alguna lesió, si la mida i la forma de les pigues ha canviat o n’han sortit de noves. En cas que fos necessari caldria acudir a un especialista perquè ens fes una valoració dermatològica.

Protecció solar. Encara que l’estiu ja s’hagi acabat la pell necessita protecció del sol durant tot l’any, per tant, hem de seguir protegint-la en els pròxims mesos i cada dia. En cas que utilitzem cremes que tinguin retinol cal combinar-les amb una protecció solar elevada per evitar cremades.

A més d’aquestes pautes és convenient per regenerar al màxim la pell utilitzar netejadors suaus amb un pH no alcalí i d’alta tolerància; optar per una crema hidratant corporal amb components humectants que ajudin a fer que l’aigua penetri a la pell i, alhora, actuïn com a barrera per impedir que es perdi aigua epidèrmica; i en cas que hi hagi zones de la nostra pell que hagin patit un efecte major del Sol fer ús de cosmètics que continguin antioxidants com la vitamina C i E.

Aquests senzills consells t’ajudaran a preparar la pell de cara a l’hivern. Recorda que a les botigues de Júlia Perfumeria, l’Occitane en Provence i a la farmàcia Galeno trobaràs els productes de bellesa i cosmètica més adequats pel teu tipus de pell i l’assessorament necessari per mantenir-la sempre saludable.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany