3 propostes per gaudir d’Andorra a la primavera

3 propostes per gaudir d’Andorra a la primavera

Enclavada al mig dels Pirineus amb més de 300 km de pistes d’esquí sembla impossible dissociar Andorra d’una destinació turística d’hivern. Però quan aquest s’acaba i amb ell l’acumulació del blanc sobre les seves desenes de pics de més de 2.000 metres d’altura, pots trobar moltes raons per visitar el Principat i, a més d’aprofitar per fer algunes compres, descobrir el seu passat culturalels seus recursos naturals, la seva gastronomia o saber per què la major part de la seva superfície és patrimoni de la humanitat. Aquí et deixem algunes propostes perquè gaudeixis Andorra a la primavera.

Contempla la naturalesa dels seus Parcs Naturals

Andorra té una gran concentració d’espais protegits, disposa de 3 Parcs Naturals, el que permet gaudir de la natura en el seu estat pur. La Vall del Sorteny abasta una mica més de 1.000 hectàrees a la parròquia d’Ordino i recorrent les seves diferents rutes podràs identificar algunes de les seves més de 700 espècies de plantes i flors o presenciar isards al seu hàbitat natural. Aquí també habiten alguns amfibis com la granota roja o el tritó pirinenc.

4 vegades més gran és la Vall de Madriu-Perafita-Claror, on tens moltes opcions d’excursions i senderisme per descobrir els rastres que ha deixat el pas de l’home a través de la història. Comprendràs per què la UNESCO l’ha declarat Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural.I el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, que alberga el pic més alt d’Andorra, t’ofereix immillorables paisatges de llacs, cascades, i boscos, on es llueixen les violetes alpines, que sobrevolen les àguiles reals i els trencalossos.

Coneix la Ruta del Ferro

A Llorts s’inicia aquesta caminada de 4 km amb paisatges pirinencs i perfecta per fer en família, ja que té un traçat molt senzill que es pot fer en una mica més d’una hora, i que recorre la història de la indústria del ferro a Andorra, un sector econòmic de gran desenvolupament durant gairebé 3 segles al Principat.

Prova els productes d’aquesta terra

Carn de vedella, bou, xai o cabrit, embotits, formatges, melmelades, de fruits del bosc, maduixa, gerd o grosella, són alguns dels productes de qualitat que els andorrans produeixen aprofitant-se dels recursos que el seu entorn privilegiat els brinda. Degusta’ls en alguna de les bordes pirinenques i no te’n vagis sense tastar els plats de la seva cuina tradicional, com el trinxat de muntanya o un civet de carn de caça.

* Fotografia cedida per Andorra Turisme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany