Andorra celebra la Setmana de l’Esport per a Tothom

Andorra celebra la Setmana de l’Esport per a Tothom

L’esclat de la pandèmia i el consegüent confinament de la població van aturar la celebració de l’11a Cursa Popular illa Carlemany. Aquest esdeveniment esportiu i familiar, organitzat pel Ministeri de Cultura i Esports, i patrocinat pel centre comercial, aplega cada any a la primavera més de tres mil persones coincidint amb la Setmana de l’Esport per a Tothom, una campanya que divulga els beneficis de la pràctica esportiva per a la salut.

Atesa la situació, organització i patrocinador hem reformulat l’esdeveniment però mantenint-ne l’essència: no podem córrer tots junts pels carrers i places d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, però sí que hem de continuar practicant esport individualment o en grups reduïts, prenent totes les mesures sanitàries. Per això, durant aquesta setmana es difondran missatges i recomanacions relacionades amb l’esport i la salut.

És el colofó d’una campanya que va arrencar el 10 de setembre, quan es van fer públics l’esdeveniment d’enguany i la imatge de la tradicional samarreta commemorativa. Disponible en els colors de la bandera d’Andorra —blau, groc i vermell—, enguany llueix un grafisme especial que remarca la importància, també, de fer servir la mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància social.

Els diners recaptats per la venda de la samarreta es destinen al fons solidari per a pal·liar la situació causada per la covid-19 a Andorra. I totes les persones que la comprin entren en el sorteig de vint-i-cinc targetes regal d’illa Carlemany, de 50 € cadascuna, i de vint lots de quatre entrades de cinema, a banda de rebre una mascareta commemorativa.

Tal com es llegeix a la samarreta: «Mou-te amb seguretat i no donis cames al virus».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Illa Carlemany