Lectures de vacances

Lectures de vacances

Les vacances són un moment per desconnectar i trencar la rutina: ens oblidem del despertador, no mirem l’hora en tot el dia, fem migdiada, preparem sopars a la fresca i llegim llibres. Per això avui us oferim les recomanacions per a les vacances de la llibreria de la planta 2 d’illa Carlemany, Llibre Idees.

En llengua catalana, destaca La dona de la seva vida, de Xavier Bosch, una novel·la que combina sentiments que trontollen, vides sacsejades i l’obligació de reescriure el passat. La trama gira al voltant de la investigació periodística d’un dels tres germans Estrada els protagonistes de la història, que posa en risc un fet que els uneix a tots tres. 

Una altra proposta és Esclaus del desig, de Donna Leon, que centra la història a Venècia. Amb aires policíacs, l’autora toca un tema d’actualitat: el tràfic il·legal de persones. És el que queda al descobert quan Brunetti investiga dos joves sospitosos d’haver comès un delicte d’omissió del deure de socórrer dues noies, que apareixen, inconscients i amb ferides greus, a l’entrada de l’hospital civil de Venècia.

En llengua castellana, la primera recomanació és La anomalía, de Hervé Le Tellier, una novel·la brillant, intel·ligent i virtuosa en què sembla que la lògica es fon amb l’impossible: un avió aterra a Nova York procedent de París després d’haver passat per una terrible tempesta i, al cap de tres mesos, un altre vol aterra a Nova York amb els mateixos ocupants i la mateixa tripulació. 

La segona proposta també destaca per la imaginació i l’enginy: Lo que la marea esconde, de María Oruña, és un thrilleraddictiu i elegant que se centra en la mort d’una dona poderosa de Santander, en unes circumstàncies inversemblants, i en la posterior investigació de Valentina Redondo.

Illa Carlemany