Lectures de vacances

Lectures de vacances

Les vacances són un moment per desconnectar i trencar la rutina: ens oblidem del despertador, no mirem l’hora en tot el dia, fem migdiada, preparem sopars a la fresca i llegim llibres. Per això avui us oferim les recomanacions per a les vacances de la llibreria de la planta 2 d’illa Carlemany, Llibre Idees.

En llengua catalana, destaca La dona de la seva vida, de Xavier Bosch, una novel·la que combina sentiments que trontollen, vides sacsejades i l’obligació de reescriure el passat. La trama gira al voltant de la investigació periodística d’un dels tres germans Estrada ¾els protagonistes de la història¾, que posa en risc un fet que els uneix a tots tres. 

Una altra proposta és Esclaus del desig, de Donna Leon, que centra la història a Venècia. Amb aires policíacs, l’autora toca un tema d’actualitat: el tràfic il·legal de persones. És el que queda al descobert quan Brunetti investiga dos joves sospitosos d’haver comès un delicte d’omissió del deure de socórrer dues noies, que apareixen, inconscients i amb ferides greus, a l’entrada de l’hospital civil de Venècia.

En llengua castellana, la primera recomanació és La anomalía, de Hervé Le Tellier, una novel·la brillant, intel·ligent i virtuosa en què sembla que la lògica es fon amb l’impossible: un avió aterra a Nova York procedent de París després d’haver passat per una terrible tempesta i, al cap de tres mesos, un altre vol aterra a Nova York amb els mateixos ocupants i la mateixa tripulació. 

La segona proposta també destaca per la imaginació i l’enginy: Lo que la marea esconde, de María Oruña, és un thrilleraddictiu i elegant que se centra en la mort d’una dona poderosa de Santander, en unes circumstàncies inversemblants, i en la posterior investigació de Valentina Redondo.